ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ & ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Δράση πειραματικής αρχαιολογίας: προϊστορική υφαντουργία

29 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα, Ιστορικό Υφαντουργείο του ΣΕΝ (Λεωφ. Αμαλίας 38, Αθήνα)

Στις 29 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα, η Σοφία Τσουρινάκη καθηγήτρια και τεχνολόγος αρχαίου υφάσματος θα μας ξεναγήσει στο Ιστορικό Υφαντουργείο του ΣΕΝ.

Το Ιστορικό Υφαντουργείο του ΣΕΝ δημιουργήθηκε το 1879 με την οικονομική υποστήριξη του Ανδρέα Συγγρού και λειτούργησε έως το 1983, ως χώρος εκπαίδευσης και παραγωγής χειροποίητου υφάσματος. Σήμερα το ιστορικό κτήριο διασώζει ένα σπάνιο εργαλειακό εξοπλισμό της προβιομηχανικής κλωστοϋφαντουργίας και λειτουργεί ως μουσειακός κι εκπαιδευτικός χώρος, αλλά και ως τόπος έρευνας, μελέτης και σύγχρονων εφαρμογών της υφαντικής τέχνης.

Η Σοφία Τσουρινάκη θα κάνει μία εισαγωγική ομιλία στην ευδαίμονα ποικιλία του υφαίνειν, που θα επικεντρωθεί στα εργαλεία και τις τεχνικές της προϊστορικής υφαντουργίας. Η ομιλία θα συνοδεύεται από προβολή εικόνων. Στο τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα αντίγραφο του ιστού με αγνύθες, που κατασκευάστηκε στο Ιστορικό Υφαντουργείο του ΣΕΝ και θα παρακολουθήσουμε ζωντανά μία παρουσίαση της υφαντικής διαδικασίας με αυτόν.

Διάρκεια εκδήλωσης περίπου 1.30 ώρα. ΑΝΟΙΧΤΗ για τα μέλη και τους φίλους του ΑΙΓΕΑ. Συνάντηση στην είσοδο του κτηρίου (Λεωφ. Αμαλίας 38, Αθήνα), στις 6 το απόγευμα.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρευρεθείτε, στείλτε μας email!

Λίγα λόγια για τη Σοφία Τσουρινάκη

Ιστότοπος του Ιστορικού Υφαντουργείου του ΣΕΝ

Ιστότοπος του ΣΕΝ

https://www.facebook.com/sofiatsourinaki52 

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.