ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΑΡΘΡΑ | 2013

7 Μαρτίου 2016

Minoan nativity scenes? The Ayia Triada swing model and the three-dimensional representation of Minoan divine epiphany

Nicola Cucuzza Annuario della Scuola Archeologica di Atene e delle Missioni Italiane in Oriente XC (2013) [2015]: 175-207

Περίληψη

Το άρθρο αυτό εξετάζει την εικονογραφία και το κλειστό σύνολο όπου βρέθηκε το ομοίωμα της αιώρας από την Αγία Τριάδα και προσπαθεί να επαληθεύσει με ποιο τρόπο μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος μιας ομάδας που θα συμπεριλάμβανε άλλα αγαλματίδια που θα απεικόνιζαν σκηνή επιφάνειας. Η συγκεκριμένη ανάγνωση υποστηρίζεται από την ύπαρξη μιας δεύτερης ομάδας αγαλματιδίων από τον ίδιο χώρο, που φαίνεται να έχουν παραχθεί για να συνδυαστούν μεταξύ τους σε μια σκηνή αφιέρωσης στη θεότητα. ΟΙ δύο ομάδες αγαλματιδίων από την Αγία Τριάδα προσφέρουν ένα χαρακτηριστικό αδημοσίευτο της χρήσης των πήλινων αγαλματιδίων στη μινωική Κρήτη και, γενικότερα, της μινωικής θρησκευτικότητας.

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.