ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΑΡΘΡΑ | 2017

1 Οκτωβρίου 2018

Πρακτικές κοινωνικής συνοχής στη Νεότερη Νεολιθική του Ιονίου: αναγνώσεις του αρχαιολογικού υλικού από το Σπήλαιο Δράκαινα στο φαράγγι του Πόρου Κεφαλονιάς

Γεωργία Στρατούλη, Οδυσσέας Μεταξάς, Αναστάσιος Μπεκιάρης & Ανάγια Σαρπάκη Στο Δ. Κονιδάρης (επιμ.), 2017. Ι΄ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο, Κέρκυρα, 30 Απριλίου – 4 Μαΐου 2014. IV. Φιλοσοφία, Αρχαιολογία, Αρχαιογνωσία, Αρχιτεκτονική, Θέατρο, Κερκυραϊκά Χρονικά, περίοδος Β, τόμος ΙΑ΄, Κέρκυρα: 185-199.

Διαβάστε το άρθρο

Τα ευρήματα από τις προϊστορικές επιχώσεις του Σπηλαίου Δράκαινα προσφέρουν πληροφορίες για την τέλεση κοινωνικών συναθροίσεων σε αυτό καθώς και στοιχεία για την οργάνωση της τοπικής νεολιθικής κοινωνίας. Τα παραπάνω συνάγονται από ιδιαιτερότητες διαφόρων κατηγοριών ευρημάτων, όπως η σπάνια πρακτική της κατασκευής ασβεστοδαπέδων, αλλά και η ίδια η κομβική θέση του σπηλαίου.

Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.