ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

15 Μαρτίου 2010

Αρχαιολογικό πρόγραμμα Παλιαμπέλων

Το αρχαιολογικό έργο στα Παλιάμπελα Κολινδρού είναι μια διεθνής προσπάθεια που έχει ως στόχο την συστηματική έρευνα, την διαχείριση και την αξιοποίηση του προϊστορικού οικισμού των Παλιαμπέλων του Δήμου Κολινδρού. Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 1999 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Διεξάγεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του καθ. Κωνσταντίνου Κωτσάκη, σε συνεργασία με την Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή και το Πανεπιστήμιο του Σέφηλντ της Μεγάλης Βρετανίας με επικεφαλής τον καθ. Paul Halstead.

Μέχρι σήμερα η ανασκαφή έχει αποκαλύψει σημαντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως οι τάφροι και οι λίθινοι περίβολοι του οικισμού και οι λιθόστρωτες αυλές των σπιτιών και πλήθος ευρημάτων και διατροφικών καταλοίπων. Ο συνδυασμός τους με τις επιμέρους παλαιοπεριβαλλοντικές, πειραματικές και εθνογραφικές μελέτες που συντελούνται στο πλαίσιο του αρχαιολογικού προγράμματος, αποτελεί την αφετηρία για την κατανόηση της ζωής των ανθρώπων κατά τη Νεολιθική και όχι μόνο περίοδο στην περιοχή αυτή.


Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.