ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

15 Μαΐου 2014

Αρχαιολογικός Άτλας Θεσσαλίας

Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών, είναι Ειδική Περιφερειακή Υπηρεσία του ΥΠΠΟΤ (είναι ένα από τα έξι Ινστιτούτα που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα) με έδρα το Βόλο και χωρική αρμοδιότητα ολόκληρη τη Θεσσαλία και τις Βόρειες Σποράδες.

Λειτουργεί σε άμεση και διαρκή συνεργασία με τις αρμόδιες Κεντρικές, Περιφερειακές και λοιπές Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες, και το αντικείμενό του είναι καθαρά επιστημονικό και διαχρονικό: το έργο του αφορά στην επιστημονική έρευνα, μελέτη και δημοσίευση αρχαιολογικού υλικού. Στόχος του είναι να ενισχύσει και να διευρύνει την έρευνα και τη μελέτη στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς και κυρίως να προωθήσει την δημοσίευση των παλαιών ανασκαφών και συνόλων ευρημάτων (corpora μνημείων). Το Ινστιτούτο συνεργάζεται στενά με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και με άλλους επιστημονικούς φορείς και ιδρύματα της Θεσσαλίας, της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, με σκοπό την εκπόνηση κοινών επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων.


Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.