ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

15 Μαρτίου 2010

Ερευνητικό Πρόγραμμα Νεολιθικού Οικισμού Αυγής Καστοριάς

Το Ερευνητικό Πρόγραμμα Νεολιθικού Οικισμού Αυγής επιδιώκει τη μελέτη των υλικών καταλοίπων του συγκεκριμένου νεολιθικού οικισμού με στόχο την προσέγγιση της κοινωνικής δομής, της ιδεολογίας και των στρατηγικών επιβίωσής του. Βασικό μέλημα των Ανασκαφών Αυγής είναι η κοινωνικοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας μέσω της σταδιακής απόδοσης στο κοινό ενός αναγνώσιμου και ευχάριστου αρχαιολογικού χώρου με τη βοήθεια σύγχρονων οπτικο-ακουστικών μέσων και εκπαιδευτικών δράσεων.

Η θέση του οικισμού βρίσκεται σε λοφώδη περιοχή, 500 μ. βόρεια της Αυγής, 7 χλμ νότια από το Άργος Ορεστικό και 10 χλμ νοτιοδυτικά της Λίμνης Ορεστίδος. Οι ανασκαφές στην Αυγή, με έκταση προς το παρόν 2000 μ2, έχουν φέρει στο φως κατάλοιπα κτιριακών και άλλων κατασκευών της 6ης και 5ης χιλιετίας π.Χ.


Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.