ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

4 Απριλίου 2018

Κέντρο Έρευνας και Συντήρησης Αρχαιολογικού Υφάσματος (ARTEX)

Το Κέντρο Έρευνας και Συντήρησης Αρχαιολογικού Υφάσματος (ARTEX), είναι μία αστική μή κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2002 κατόπιν πρωτοβουλίας της Γιούλης Σπαντιδάκη, βιολόγου και ερευνήτριας παλαιών υφασμάτων, της Ίριδος Τζαχίλη, καθηγήτριας προϊστορικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και της Ελίζας Πολυχρονιάδου, μουσειολόγου και συντηρήτριας οργανικών υλικών. Το ARTEX διοικείται από Εταίρους και απαρτίζεται από μέλη.

Το ARTEX ασχολείται με την έρευνα γύρω από το αρχαιολογικό ύφασμα στην ελληνική αρχαιότητα χρησιμοποιώντας διεπιστημονικές μεθόδους που συνδυάζουν τομείς όπως η αρχαιολογία, φιλολογία, αρχαία ιστορία, βιολογία, χημεία και πειραματική αρχαιολογία. Έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς την ύπαρξη καταλοίπων υφασμάτων στην Ελλάδα ήδη από την εποχή του Χαλκού. Παράλληλα, στοχεύει στην εξοικείωση του κοινού σχετικά με τη μελέτη των υφαντικών καταλοίπων, των ενδυμάτων και οποιουδήποτε αρχαιολογικού τεκμηρίου έχει σχέση με τον κύκλο παραγωγής των υφασμάτων, όπως υφάνσιμες ύλες, εργαλεία, βαφές και αναπαραστάσεις υφαντικών εργασιών και υφασμάτων.


Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.