ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ +

Αιγεύς Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

9 Μαρτίου 2015

Πλειάς

Η Πλειάς αποτελεί σήμερα την βασική Ψηφιακή Συλλογή ιστορικών Ελληνικών περιοδικών της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών (ΒΚΠ) από τον 19ο αιώνα μέχρι την εποχή του μεσοπολέμου (δεκαετίες 1920, 1930). Αποτελεί μια συνεχή και ζωντανή προσπάθεια συστηματικής ψηφιοποίησης ή/και ευρετηρίασης σημαντικών νεο-ελληνικών περιοδικών (κυρίως φιλολογικών και λογοτεχνικών τίτλων) που κυκλοφόρησαν στο ελληνικό κράτος, αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο (Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη κλπ).

Στους βασικούς στόχους και επιδιώξεις της προσπάθειας αυτής περιλαμβάνονται: η συστηματική καταγραφή, ψηφιοποίηση και μακροχρόνια διατήρηση/προστασία και χρήση σημαντικού περιεχομένου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η διάθεση του περιεχομένου για τους εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς της επιστημονικής κοινότητας σε πλήθος θεματικών περιοχών: φιλολογία, λογοτεχνία, γλωσσολογία, ιστορία, κοινωνικές επιστήμες κλπ., η χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας και των παρεχόμενων υπηρεσιών της συλλογής ως χρήσιμα εργαλεία έρευνας και αλληλεπίδρασης της επιστημονικής κοινότητας για τον συνεχή εμπλουτισμό του περιεχομένου με πρόσθετες πληροφορίες : ονοματολογία/καθιερωμένοι όροι για τους δημιουργούς συντελεστές των τεκμηρίων, θεματική ευρετηρίαση τεκμηρίων, σχόλια, εισαγωγή ιστορικών στοιχείων κ.ά.


Σχόλια

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι στα Ελληνικά (πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες) ή στα Αγγλικά. Αποφύγετε τα κεφαλαία γράμματα. Ο Αιγεύς διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει εκτός θέματος, προσβλητικά, ανώνυμα σχόλια ή κείμενα σε greeklish.